Güncel İndirimler (“Güncel İndirimler”)’e ait www.guncelindirimler.net uzantılı Web Sitemizi (“Site”) ziyaret ettiğinizde kullanıcı (“Kullanıcı”) olarak size ilişkin elde ettiğimiz bilgilerin ne şekilde kullanılacağı ve korunacağı işbu Gizlilik ve Çerez Politikası (“Politika”)’na tabidir.

guncelindirimler.net, Politika hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir. Güncel Politika Site’de veya Platformda yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

 

I- Gizlilik – Kişisel Verilerin İşlenmesi

www.guncelindirimler.net veri sorumlusu olarak kişisel verilerin işlenmesi ve korunmasına yönelik 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) ve ilgili alt yasal düzenlemelere uyum açısından gerekli her türlü faaliyeti yürütmektedir.

guncelindirimler.net,  kişisel veri işleme faaliyetlerini hukuka ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak yürütmekte, kişisel verileri amacına uygun olarak, sınırlı ve ölçülü şekilde işlemekte, kişisel verileri ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza etmektedir. Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini veya kişisel verilere hukuka aykırı erişilmesini engellemek ve kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla gerekli her türlü teknik ve idari önlemin alınması Metro’nun öncelikleri arasındadır.

KVK Kanunu hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kanuni zorunluluklar dışında kişisel veriler kendiliğinden veya ilgili kişinin talebi üzerine guncelindirimler.net tarafından mevzuata uygun şekilde imha edilir.

guncelindirimler.net, kişisel verileri, yurt içinde ve yurt dışında üçüncü bir gerçek veya tüzel kişiye KVK Kanununda belirtilen istisnai hallerde açık rıza olmaksızın veya diğer hallerde kişisel veri sahibinin açık rızasını almak kaydıyla aktarır. Gerçekleştirilecek kişisel veri aktarımlarında mevzuatta düzenlenmiş olan kişisel veri aktarım şartlarına uygun hareket edilir.

Kişisel veriler, KVK Kanunun 5. Maddede sayılan hukuki işleme şartlarına uygun olarak işlenmekte olup, kişisel veri sahiplerinin aydınlatılması amacıyla hazırlanmış olan Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine Web Sitemiz veya Platform üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

II- Çerezler

guncelindirimler.net olarak, kullanıcılarımızın hizmetlerimizden güvenli ve eksiksiz şekilde faydalanmalarını sağlamak için çalışırken sitemizi ziyaret eden kişilerin bizimle paylaştığı bilgilerini koruma altına alıyoruz.

Çoğu internet sitesinde olduğu gibi, Site’de veya Platformda  ziyaretçilere kişisel içerik ve reklamlar göstermek, Site ve Platform içinde analitik faaliyetler gerçekleştirmek ve ziyaretçi kullanım alışkanlıklarını takip etmek gibi amaçlarla Çerezler kullanılmaktadır.

guncelindirimler.net, işbu Politika’yı Site’de veya Platformda hangi Çerezlerin kullanıldığını ve kullanıcıların bu konudaki tercihlerini nasıl yönetebileceğini açıklamak amacıyla hazırlamıştır. Site’de veya Platformda yer alan Çerez bilgilendirme uyarısının kapatılması ve Site’nin veya Platform’un kullanılmaya devam edilmesi halinde Çerez kullanımına rıza verildiği kabul edilmektedir. Kullanıcıların Çerez tercihlerini değiştirme imkânı her zaman saklıdır.

 

Çerez (“Cookie”) Nedir?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri veya mobil uygulamalar tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet sitesiyle ilişkili sunucular tarafından oluşturulurlar. Böylelikle ziyaretçi aynı siteyi veya platformu ziyaret ettiğinde sunucu bunu anlayabilir.

Çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler.

Tarayıcınızı çerezlerin yerleştirilmesi ile ilgili bilgi sahibi olmak, duruma göre karar vermek veya genel olarak çerezlerin kabulünü tamamen reddetmek amacıyla ayarlayabilirsiniz. İnternet tarayıcınızın yardım bölümünde daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Çerezler kabul edilmediğinde, Site’nin veya Platformun işlevselliği sınırlandırılmış olabilir. Çerez türüne göre bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

 

Çerezler Neden Kullanılmaktadır?

Site’de Çerezler aşağıdaki amaçlar kapsamında kullanılmaktadır:

  • Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak. Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
  • Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı içerik gösterilmesi.

Hangi Çerezler Kullanılmaktadır?

Çerezler, sahipleri, kullanım ömürleri ve kullanım amaçları açısından kategorize edilebilir:

  • Çerezi yerleştiren tarafa göre, İnternet sitesi çerezleri ve üçüncü taraf çerezler kullanılmaktadır. Site çerezleri, Metro tarafından oluşturulurken, üçüncü taraf çerezlerini Metro ile iş birlikteliği olan farklı firmalar yönetmektedir.
  • Aktif olduğu süreye göre, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanılmaktadır. Oturum çerezleri ziyaretçinin Site’yi terk etmesiyle birlikte silinirken, kalıcı çerezler ise kullanım alanına bağlı olarak çeşitli sürelerle ziyaretçilerin cihazlarında kalabilmektedir.
  • Kullanım amaçlarına göre, Site’de teknik çerezler, doğrulama çerezleri, hedefleme/reklam çerezleri, kişiselleştirme çerezleri ve analitik çerezler kullanılmaktadır.

 

A. Sitede Kullanılan Çerezler:

 

1) Google Analytics (Google analizleri)

Google Inc. Şirketi (“Google”) tarafından sağlanan bir web veya mobil uygulama analiz hizmeti olan Google Analytics’i de kullanmaktayız. Google Analytics de aynı şekilde çerez kullanmaktadır. Bu Web Sitesini kullanmanızla ilgili, çerezler tarafından oluşturulan bilgiler, genellikle ABD’deki bir Google sunucusuna iletilir ve orada saklanır. Fakat bundan önce IP adresiniz Google tarafından Avrupa Birliği’nin üye ülkelerinde veya Avrupa Ekonomik Topluluğu alanına bağlı diğer sözleşmeli ülkelerde kısaltmaya tabi tutulur. Sadece istisnai durumlarda IP adresinin tamamı ABD’deki bir Google sunucusuna gönderilir ve orada kısaltılır. Google bu bilgileri işbu Web Sitesinin operatörü adına, Web Sitesi kullanımınızı değerlendirmek, Web Sitesi aktivitesi hakkında raporlar hazırlamak ve web sitesi ve internet kullanımı ile ilgili diğer hizmetleri web sitesi operatörüne sunmak için kullanacaktır. Google Analytics kapsamında tarayıcı tarafından aktarılan IP adresi, diğer Google bilgileriyle birleştirilmemektedir. Tarayıcı yazılımınızı buna göre ayarlayarak çerezlerin saklanmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca, belirtilen bağlantıda bulunan tarayıcı eklentisini indirip yüklemek suretiyle (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=trçerezler tarafından oluşturulan ve web sitesi kullanmanızla (IP adresiniz dahil) ilgili verilerin Google tarafından toplanmasını ve işlenmesini engelleyebilirsiniz.

 

2) Google AdWords

Web sitemizde Google Conversion Tracking (Dönüşüm İzleme) kullanmaktayız. Bu, (merkezi 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ABD’de yerleşik ve devamında “Google” diye anılan) Google Inc. Şirketinin bir hizmetidir. Google AdWords, Google reklam alanında metro-tr.com sayfalarını görüntülemek için kullanılır. Web sitemize bir Google reklamı aracılığıyla erişirseniz, Google Adwords cihazınıza bir çerez (“dönüşüm çerezi”) yerleştirir. Bu çerez 30 gün sonra sona ermektedir. Çerez kişisel tanımlama için kullanılmamaktadır. Çerezin süresi belirli sayfaları ziyaret ettiğinizde dolmamışsa birisinin reklamı tıklayıp sitemize yönlendirildiği bizim tarafımızdan ve Google tarafından görülebilmektedir. Her AdWords müşterisi farklı bir çerez alır. Bu nedenle çerezler Adword kullanan web siteleri üzerinden takip edilememektedir. Dönüşüm çerezi aracılığıyla toplanan bilgiler, dönüşüm takibini seçen AdWords müşterileri için dönüşüm istatistikleri oluşturmak için kullanılır. AdWords müşterileri (yani reklam verenler), reklamlarını tıklayıp, dönüşüm izleme etiketi bulunan bir sayfaya yönlendirilen toplam kullanıcı sayısını görebilmektedir. Ancak, kişisel olarak tanımlanabilecek hiçbir bilgi iletilmemektedir. Takip işlemine katılmak istemiyorsanız, bu amaçla gerekli bir çerezin yerleştirilmesini reddedebilirsiniz. Bunun için örneğin genel olarak çerezlerin otomatik şekilde yerleştirilmesini devre dışı bırakan tarayıcı ayarını kullanabilirsiniz. Ayrıca tarayıcınızı “googleadservices.com” alan adından gelen çerezleri engelleyecek şekilde ayarlayarak da çerezleri devre dışı bırakabilirsiniz.


3) Facebook Pixel

Siteyi ekonomik olarak analiz etmek, optimize etmek ve işletmek için Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, İrlanda (“Facebook”) tarafından işletilen bir araç olan Facebook Pixel’i kullanıyoruz. Facebook Pixel yardımıyla Facebook, Siteyi ziyaret edenleri de Facebook reklamlarının görüntülenmesi için hedef grup olarak belirleyebilir. Bu nedenle, yalnızca Siteye ilgi gösteren Facebook kullanıcıları için yayınladığımız Facebook reklamlarını görüntülemek için Facebook Pixel’i kullanıyoruz. Bu, Facebook Pixel yardımıyla, Facebook reklamlarımızın kullanıcıların potansiyel ilgi alanlarına uygun olmasını ve sıkıntı oluşturmamasını sağlıyoruz. Facebook Pixel’i, kullanıcıların bir Facebook reklamını (“dönüşüm” veya “kullanıcı Etkileşimi” olarak adlandırılan) tıkladıktan sonra Siteye yönlendirilip yönlendirilmediğini görerek, Facebook reklamlarının istatistik ve pazar araştırması amaçlarındaki etkinliğini izlemek için de kullanabiliriz.

Facebook Pixel, Siteyi ziyaret ettiğinizde doğrudan Facebook tarafından kullanılır ve cihazınıza bir çerez ayarlayabilir. Daha sonra Facebook’ta oturum açarsanız veya oturumunuz açıkken Facebook’u ziyaret ederseniz, Siteyi ziyaret profilinize kaydedilir. Hakkınızda toplanan veriler bizim için anonimdir, bu nedenle kullanıcının kimliği hakkında herhangi bir bilgi almayız. Ancak, Facebook ilgili kullanıcı profiliyle bağlantı kurulabilmesi için verileri depolar ve işler. Bu, kullanıcı profillerinin işlenmiş verilerden oluşturulabileceği anlamına gelir. Facebook verileri Facebook’un gizlilik politikasına uygun olarak işler. Facebook Pixel’in nasıl çalıştığı ve Facebook reklamlarının nasıl gösterildiği hakkında daha fazla bilgi için Facebook’un gizlilik politikasına bakın:

https://www.facebook.com/policy

Ayrıca, Facebook Piksel kullanırken, “Gelişmiş Eşleştirme” ek işlevini kullanıyoruz. Burada hedef grupların (“Özel Hedef Kitleler” veya “Benzer İzleyiciler”) oluşturulmasına yönelik veriler Facebook’a şifrelenmiş biçimde iletilir. Bu veriler, Siteyi ziyaret ederken bir Facebook hesabında oturum açmamış olan Facebook dışı kullanıcılardan gelen bilgiler dahil olmak üzere Site aracılığıyla topladığımız ad, e-posta adresi vb. bilgilerdir.

İşlem yasal olarak olarak 6. maddenin 1. paragrafı cümle 1 harfi a) GDPR’ye dayanmaktadır.

Facebook reklamlarını görüntülemek için Facebook Pixel tarafından verilerinizin toplanmasını ve kullanılmasını devre dışı bırakabilirsiniz. Facebook’ta ne tür reklamlar göreceğinizi yapılandırmak için, Facebook tarafından ayarlanan sayfaya gidebilir ve kullanıma dayalı reklam ayarları hakkındaki talimatları uygulayabilirsiniz: https://www.facebook.com/settings?tab=ads. Ayarlar platformdan bağımsızdır, yani masaüstü bilgisayarlar veya mobil cihazlar gibi tüm cihazlara uygulanabilir.

İzleme ve reklamcılık amacıyla çerezlerin kullanımına da itiraz edebilirsiniz.

Ad Açıklama Etkinleştirilsin Mi?
Çerez Kullanıcılarımıza kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak için çerezleri kullanıyoruz.
Facebook Pixel Facebook tarafından sağlanan üçüncü parti reklam faaliyetlerinde kullanılan çerezlerin kullanılmasına izin vermek ister misiniz?
Google Analytics Kullanıcı deneyimini geliştirmek için toplu istatisklerde kullanılır.